Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Seniori, zbystrite pozornosť! Polícia upozorňuje na podvody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Preventívny projekt "Seniori - zbystrite pozornosť" upozorňuje na rôzne formy podvodov na senioroch. Na projekte spolupracuje polícia s poštármi. Spoločne navštevujú seniorov a informujú ich aj o najčastejších legendách, pod ktorými podvodníci vystupujú. Bratislavská krajská polícia na to poukázala na sociálnej sieti.

 

PREVENTÍVNY PROJEKT ,,SENIORI, ZBYSTRITE POZORNOSŤ!" PREBIEHA OPÄŤ V PLNOM PRÚDE 👉Od začiatku augusta môžete spolu s...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Saturday, August 10, 2024

"Projekt vznikol vďaka spolupráci Policajného zboru so Slovenskou poštou, keďže poštár je pre seniorov častokrát jediným človekom, s ktorým počas celého dňa prehodia zopár slov," priblížila polícia.

archívne video

Muž v Prahe onanoval na ulici (Zdroj: Policie ČR)

Seniorov upozorňujú, aby neverili osobám, ktoré im tvrdia, že sú pracovníci pošty a nesú im preplatok. Tiež tým, ktorí im tvrdia, že sa nachádzajú v nebezpečenstve a niekto ich chce okradnúť. Veriť nemajú ani ľuďom, ktorí sa im predstavia ako policajti a vyzvú ich, aby im peniaze a cennosti vložili do tašky a vyhodili z okna, alebo odovzdali neznámej osobe. Alebo aj tým, ktorí sa im predstavia ako lekári, či policajti a oznámia im, že ich príbuzný mal, alebo zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranil spolu s inými osobami a súrne potrebuje peniaze.

Viac o téme: PodvodyPolíciaSenioriBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu