Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

Na slovenský trh prichádza ďalší veľký HRÁČ! Známa sieť drogérií z Nemecka chystá expanziu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Drogériám pôsobiacim na Slovensku prichádza nový konkurent. Na slovenskom trhu by mala začať pôsobiť nemecká sieť drogérií Müller, ktorá si už stihla zaregistrovať obchodnú spoločnosť, internetovú doménu a hľadá manažérov na rozbeh podnikania.

Po tom, čo vstup na slovenský trh ohlásila známa poľská sieť drogérií Hebe, pripravuje expanziu aj nemecká sieť drogérií Müller. Informuje o tom Forbes. Keďže značka Müller pôsobí aj v Rakúsku či Maďarsku, tak ju viacerí Slováci už môžu poznať z nákupov v rakúskom Kittsee a Viedni, či v maďarskom Mosonmagyaróvári, Miškolci či Ostrihome.

Podľa zistení Forbes si spoločnosť Müller GmbH & Co koncom júna tohto roka zaregistrovala v slovenskom obchodnom registri eseročku s názvom Mueller Drogérie Slovensko, kde je ako konateľ spoločnosti uvedený zakladateľ a vlastník holdingu, nemecký miliardár Erwin Franz Müller. Okrem neho sú vo vedení zapísaní nemeckí manažéri a Slovák Tibor Brezovský, ktorý bol v minulosti vysokopostavený manažér Lidlu a v súčasnosti šéfuje Mülleru pre Rakúsko a Maďarsko.

V polovici júla si spoločnosť Müller Holding GmbH & Co. KG obnovila registráciu domény mueller.sk, ktorú si obsadila ešte v roku 2005. Firma už uverejnila na pracovných portáloch inzerát, v ktorom hľadá potrebných manažérov pre rozbeh podnikania. Plat je viac než lákavý, za pracovné miesto ponúka 6-tisíc eur v hrubom. Kedy uvidíme prvú predajňu na Slovensku však zatiaľ nie je známe.

Na slovenský trh prichádza
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Mueller Holding Gmbh & Co. KG pôsobí ako holdingová spoločnosť. Spoločnosť prostredníctvom svojich dcérskych spoločností zabezpečuje maloobchodné predajne drogérie a parfumérie, ale v závislosti od veľkosti predajní aj hračky, papierníctvo, vecí do domácnosti či biopotravíny. Celkovo má spoločnosť v sortimente okolo 190-tisíc položiek a prevádzkuje tiež e-shop.

Domácemu trhu aktuálne podľa portálu Finstat.sk dominuje nemecký dm drogerie markt s tržbami 369 miliónov eur za minulý rok, ktorá má na Slovensku 158 predajní. Dvojkou je česká sieť drogérií Teta s tržbami 97 miliónov eur, ktorá má u nás 221 predajní. Top trojku uzatvára rodinná firma 101 Drogerie s tržbami 84 miliónov eur, pričom na trhu má až 246 predajní.

Viac o téme: MüllerDrogérie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu