Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mal doma zakázané zbrane a viac ako tritisíc nábojov: 73-ročný Jozef čelí obvineniu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami čelí 73-ročný Jozef S. z Bratislavy. Napriek tomu, že mu bol ešte v roku 2014 za spáchanie trestného činu odobratý zbrojný preukaz, mal doma viaceré zbrane, z ktorých niektoré sú zakázané. Zároveň niektoré aj používal v blízkosti svojho obydlia.Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

archívne video

Chlapca, ktorý sa s atrapou zbrane vykláňal z okna auta, preverí sociálna kuratela (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V nasledujúcom období, teda po tom, ako mu bol odobratý zbrojný preukaz, však boli na čísle 158 od občanov hlásené viaceré oznamy o streľbe v okolí Devína. "Bola zistená skutočnosť, že Jozef S. používal zbrane v blízkosti svojho obydlia," priblížila Šimková.

Počas domovej prehliadky bolo objavených 12 zbraní. Policajti tiež zaistili príslušenstvo k zbraniam, ako aj viac ako tritisíc kusov nábojov rôzneho kalibru a typu. Podľa vyjadrení Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru sú štyri z 12 zbraní zakázané.Vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Viac o téme: Nedovolené ozbrojovaniePolícia Obvinenie Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu