Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Podvod s kryptomenami: Polícia vyšetruje ďalší prípad s investovaním

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia sa zaoberá ďalším prípadom podvodu, keď žena uverila ľahkému zárobku investovaním do kryptomien. Žena prišla o 19 100 eur. Polícia opätovne vyzýva občanov, aby boli obozretnejší. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Ženu mal kontaktovať neznámy páchateľ s "legendou" o investovaní do kryptomien s ľahkým zárobkom. E-mailovou komunikáciou ju inštruoval, aby si stiahla aplikáciu, cez ktorú mala investovať. Žena následne vykonala sedem transakcií v celkovej hodnote 19 100 eur. "Pri následnom žiadaní o investované peniaze sa neznámy páchateľ odmlčal," doplnila Šimková.

archívne video

Polícia pátra po mužovi, ktorý si podvodne vybral peniaze z bankomatu na kryptomeny (Zdroj: Polície Českej republiky)

Polícia opätovne apeluje na občanov, aby si za žiadnych okolností nesťahovali do svojich mobilných telefónov aplikácie, ktoré nepoznajú a nie sú overené. Zároveň by nemali do aplikácií poskytovať žiadne údaje z platobnej karty, ako napríklad číslo karty, údaje o jej platnosti či prístupové heslá do Internet bankingu. Rovnako by nemali investovať bezhlavo s prísľubom vysokého a rýchleho zisku.

 

LÁKAVÝ ZÁROBOK SA SKONČIL ŠKODOU V TISÍCKACH EUR🤦‍♀️ 👉Takýmto podvodom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Thursday, August 8, 2024
Viac o téme: PodvodPrípadPolícia InvestovanieKryptomeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu