Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Poslanci KDH pripoja podpisy potrebné na schôdzu o odvolávaní Šimkovičovej

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR za opozičné KDH pripoja podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Informoval o tom na sociálnej sieti predseda hnutia Milan Majerský. Zámer iniciovať schôdzu predstavilo v stredu opozičné PS.

"KDH od začiatku upozorňovalo, že Šimkovičová sa nikdy nemala stať ministerkou. Jej konanie vnímame, aj v kontexte ovládnutia RTVS, ako súčasť mocenských čistiek, ktoré vládna koalícia realizuje už od svojho nástupu, a ktorými si chce dosadiť do štátnej a verejnej správy svojich ľudí," napísal Majerský.

Progresívne Slovensko o ministerke kultúry Šimkovičovej (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hnutie vyzýva ministerku a vrcholných predstaviteľov jej rezortu, aby prestali s politikou pripomínajúcou čistky, ktoré si mnohí pamätajú z čias totalitného režimu. "Odmietame politickú nekultúrnosť, ktorú do verejného priestoru svojím rozhodovaním a spôsobmi vnáša SNS s jej nominantmi na čele rezortu kultúry," doplnil šéf KDH.

Hnutie kritizuje odvolanie Alexandry Kusej a Mateja Drličku

PS v stredu oznámilo, že začína zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry. Hnutie kritizuje odvolanie Alexandry Kusej z postu riaditeľky Slovenskej národnej galérie a Mateja Drličku z funkcie generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla. PS poukázalo aj na to, že za ostatné mesiace sektor kultúry ovládajú ľudia, ktorí mu vôbec nerozumejú a nevedia ho viesť.

Viac o téme: OdvolávanieKDHMartina Šimkovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu