Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Najvyšší súd SR zmiernil trest pre hrobára sátorovcov: Horváth bude namiesto doživotia vo väzení 20 rokov

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov.
Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR odsúdil v stredu Lehela Horvátha, označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, na 20 rokov väzenia. Rozhodnutie je právoplatné. Prvostupňový Špecializovaný trestný súd mu pôvodne vymeral doživotie.

archívne video

„Hrobár" z gangu sátorovcov Lehel Horváth na súde (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Trest si odpyká vo väzení s najprísnejším stupňom stráženia. Súd Horváthovi uložil aj ochranný dohľad na tri roky a povinnosť spoločne a nerozdielne nahradiť škodu poškodenej spoločnosti v sume viac ako jeden milión eur. Pozostalým obetí musí nahradiť nemajetkovú ujmu po 10.000 eur.

Dvadsaťročný trest väzenia však považuje za vysoký

Horváthov obhajca Peter Schmidl rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektuje. Konštatoval, že je spokojný s tým, ako sa pomenili právne kvalifikácie. "Je to všetko v súlade s tým, čo sme požadovali. Dokonca sa konštatovali aj procesné chyby, podľa nášho názoru boli vážne," zhodnotil. Dvadsaťročný trest väzenia však považuje za vysoký. Horváth čelil obžalobe pre účasť na viacerých vraždách i krádeži 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Najvyšší súd sa prípadom zaoberal už druhý raz. V prvom prípade vec vrátil späť Špecializovanému trestnému súdu.

Viac o téme: Najvyšší súd SRSátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu