Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Vodiči, pozor! TÚTO ulicu v Mikuláši zatvoria: V križovatke postavia spomaľovací pruh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Borbisovu ulicu v Liptovskom Mikuláši od utorka zatvoria, neprejdú cez ňu ani autobusy. Cestári v tamojšej križovatke začnú s výstavbou spomaľovacieho pruhu, ktorý má upokojiť dopravu vo frekventovanej lokalite. Informovala hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

"Obchádzková trasa bude počas nasledujúcich štyroch týždňov viesť cez ulice Jura Janošku, Nešporovu a Alexyho. Obyvateľom, ktorí bývajú priamo na Borbisovej ulici, bude vjazd umožnený. Zabezpečený je aj vývoz smetí," dodala hovorkyňa.

archívne video

Niekoľkokilometrové zápchy cestou z Chorvátska (Zdroj: Tip čitateľa)

Na Borbisovej ulici sa nachádzajú tri autobusové zastávky, tie budú počas trvania stavebných prác zrušené. Vzniknú miesto nich tri nové dočasné autobusové zastávky na Priemyselnej a Nešporovej ulici. "Cestári začnú so stavebnými úpravami na križovatke ulíc Borbisova, Tomášikova a Socháňova v utorok. Vybudovaním spomaľovacieho prahu v priestore križovatky chce radnica zvýšiť bezpečnosť a upokojiť dopravu vo frekventovanej lokalite," vysvetlila Perďoch Čapčíková. Práce by mali trvať do konca augusta, konkretizovala.

Viac o téme: DopravaCestaKrižovatkaSpomaľovací pruh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu