Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Obmedzenia na ceste pod Strečnom sa začnú už 5. augusta: Vieme, dokedy potrvajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

ŽILINA - Dopravné obmedzenia v súvislosti so sanáciou svahu nad skalným bralom pri ceste I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou sa začnú v pondelok 5. augusta o 10.00 h. Informoval o tom Peter Ondák z komunikačného oddelenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Upozornil, že v pracovných dňoch bude premávka obmedzená do jedného jazdného pruhu a počas víkendov bude cesta I/18 úplne uzavretá. Prvá víkendová uzávera je naplánovaná na 10. a 11. augusta, keď cestu uzatvoria v sobotu o 14.00 h a opätovne sprejazdnia v nedeľu o 19.00 h.

video

Na ceste I/18 pri Strečne budú opäť obmedzenia (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

"Odporúčame všetkým vodičom, aby sa vyhli prejazdu týmto úsekom a využili rôzne obchádzkové trasy. V súvislosti s týmto dopravným obmedzením očakávame, že sa budú tvoriť rozsiahle kolóny," uviedol Ondák. Doplnil, že polícia nasadila sily a prostriedky na monitorovanie dopravnej situácie v tomto úseku a vzniknuté problémy bude ihneď riešiť.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra. Úplné uzávery úseku cesty I/18 sú naplánované na 10. - 11. augusta, 17. - 18. augusta, 24. - 25. augusta, 7. - 8. septembra, 14. - 15. septembra, 21. - 22. septembra a 28. - 29. septembra.

Viac o téme: DopravaCestaObmedzeniaStrečnoDubná Skala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu