Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Z trhu stiahli ďalší nebezpečný výrobok! FOTO Predával sa v Pepcu, nemáte ho doma?

Pepco Zobraziť galériu (4)
Pepco (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že sa na slovenskom trhu opäť nachádzal pre spotrebiteľa výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Tentoraz ide o nebezpečné prenosné svetlo z obchodu Pepco. Inšpekcia vyzýva, aby ho ľudia vo vlastnom záujme prestali používať.

Problémové je prenosné svietidlo PEPCO, s označením "Item No./Model No.: 336718", pôvodom z Poľska. Je to prenosné svietidlo s kameninovým podstavcom, ktoré obsahuje odnímateľné sklenené tienidlo vymeniteľného svetelného zdroja. 

Z trhu stiahli ďalší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Na spodnej strane podstavca sa nachádza typový štítok s povinnými identifikačnými údajmi - obchodné meno výrobcu a jeho adresa, modelové označenie, označenie CE. Svietidlo nie je balené v žiadnom obale. K svietidlu je priložený písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Z trhu stiahli ďalší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) varuje, že pri jeho používaní hrozí potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. "V dôsledku ostrých hrán v priestoroch na vodiče môže dôjsť k poškodeniu prívodného kábla predratím izolácie, čo môže mať za následok prístup k živým častiam," približuje.

Slovenská obchodná inšpekcia informuje, že uložila kontrolovanej osobe povinné opatrenia, ktorými zabránila ďalšiemu sprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu, zabezpečila jeho stiahnutie z trhu ako aj informovanie spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku.

Z trhu stiahli ďalší
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SOI)

"Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa," dodáva SOI a odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho prestali používať.

Viac o téme: Nebezpečný výrobokSlovenská obchodná inšpekciaPepcoPrenosné svetlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu