Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

AKTUÁLNE Veľká evakuácia bratislavského letiska! Na mieste zasahuje polícia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Polícia zasahovala na bratislavskom letisku. Celú budovu evakuovali z dôvodu nahlásenia bomby. Cestujúcich premiestnili na letiskovú plochu.

Aktualizované 12:10 Bomba sa na letisku nenašla. Cestujúcich opäť púšťajú do objektu.

Bomba sa nenašla, cestujúci sa vracajú späť na letisko. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Informáciu o zrušení poplachu potvrdila aj hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová. "Z dôvodu nahlásenia bombovej hrozby na letisku bol dnes o 8.40 h evakuovaný terminál Letiska M. R. Štefánika, evakuácia trvala 3 hodiny a bola ukončená približne o 11.40 h. Cestujúci aj zamestnanci letiska sa o približne 12.h mohli vrátiť do budovy terminálu. Cestujúcim, ktorí čakali na svoj odlet pred budovou letiska, sme ihneď zabezpečili pitný režim, toalety a boli pristavené aj klimatizované autobusy, v ktorých sa mohli schladiť. Za poskytnutie uvedenej pomoci ďakujeme Dopravnému podniku Bratislava, Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a firme TOI TOI & DIXI. V uvedenom čase bolo naplánovaných 6 príletov na Letisko M. R. Štefánika a 9 odletov z Letiska M. R. Štefánika, ktoré zaznamenali meškania. V súčasnosti pracujeme na postupnom odbavovaní odletov a príletov podľa letového poriadku," skonštatovala.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie. "V súvislosti s ranným oznamom o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti realizovali úkony smerujúce k ochrane života a zdravia občanov. Pyrotechnickou prehliadkou sa uloženie výbušného systému v priestoroch letiska nepotvrdilo. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," informovala o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Aktualizované 11:42 Na mieste je stále polícia. Ľuďom, ktorí pri ceste čakajú, kým budú môcť vojsť na letisko, doniesli vodu. Na mieste súj prítomní aj záchranári.

AKTUÁLNE Veľká evakuácia bratislavského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

AKTUÁLNE Veľká evakuácia bratislavského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Letisko Milana Rastislava Štefánika aktuálne evakuujú, a to z dôvodu nahlásenia bomby. "Na základe prijatého oznámenia o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti aktuálne vykonávajú prvotné úkony, medzi ktorými je aj evakuácia osôb. Na mieste je vykonávaná pyrotechnická prehliadka. Vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu," informovala o tom bratislavská polícia.

Galéria: Evakuujú letisko v Bratislave,

Cestujúci, ktorí čakali na svoje odlety, sú aktuálne na letiskovej ploche, kde čakajú na ďalšie pokyny. V dôsledku veľkej evakuácie sa pred letiskom tvoria kolóny áut. Cestujúci, ktorí prichádzajú, stoja s kuframi popri ceste na letisko.

Letisko v Bratislave evakuujú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bombová hrozba bola nahlásená už o 8:40 ráno. Prílety na letisko aktuálne nie sú obmedzené, avšak ľudia čakajú na ďalšie pokyny v lietadlách. "Prílety na letisku nie sú obmedzené, avšak cestujúci z prilietavajúcich letov aktuálne čakajú v lietadlách na ďalšie pokyny, bez aktuálnej možnosti vystúpenia z lietadla. Týka sa to príletov s dopravcom Smartwings z destinácií Marsa Alam a Mersa Matrouh, príletov dopravcu Ryanair z destinácií Burgas a Alghero a príletu dopravcu Mavi Gok z Antalye. V uvedenom čase bol plánovaný aj odlet dopravcu Corendon Airlines do Antalye, ktorý neodletel. Všetky ďalšie odlety do destinácií sú v súčasnosti pozastavené a čakáme na ďalšie pokyny zo strany polície," poznamenala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Viac o téme: BombaEvakuáciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu