Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Ryanair vyzval nemeckú vládu na zrušenie zvýšenej dane z leteckej dopravy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair vyzvala nemeckú vládu, aby zrušila zvýšenú daň z leteckej dopravy, ktorá platí od začiatku mája. Spoločnosť v utorok varovala, že v budúcej letnej sezóne môže svoje služby na nemeckých letiskách obmedziť o ďalších 10 % alebo 1,5 milióna miest. Informuje agentúra DPA.

Najvyťaženejšia európska letecká spoločnosť tiež vyzvala na zníženie poplatkov za riadenie letovej prevádzky a zrušenie už dohodnutého zvýšenia poplatkov za bezpečnostné kontroly cestujúcich na letiskách. Vysoké náklady vyvolané vládnou politikou označila spoločnosť za hlavný dôvod, prečo sa letecká doprava na nemeckých letiskách zotavuje z pandémie nového koronavírusu najpomalšie v rámci Európy.

"Nemecký letecký trh je v rozklade a naliehavo potrebuje reorganizáciu," uviedol generálny riaditeľ leteckej spoločnosti Eddie Wilson v tlačovej správe. V dôsledku vysokých štátnych daní a poplatkov, ako aj "monopolu vysokých cien" nemeckého národného prepravcu Lufthansa platia nemeckí občania najvyššie ceny leteniek v Európe, dodal Wilson. Na vysoké ceny leteniek poukázal nedávno aj nemecký štatistický úrad Destatis. Hoci ceny diaľkových letov v prvom polroku 2024 mierne klesli, európske lety boli stále o 2,7 % drahšie ako v už i tak veľmi drahom období predchádzajúceho roka, konštatoval úrad.

Viac o téme: DaňLetecká dopravaNemeckoRyanairVláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu