Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou naďalej posudzuje prepracované ozdravné opatrenia k hospodáreniu VšZP

(Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) naďalej posudzuje prepracované ozdravné opatrenia štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) na zefektívnenie jej hospodárenia. Vyjadrí sa k nim až po finálnom posúdení. Potvrdila to hovorkyňa úradu Monika Beťková.

"Vzhľadom na rozsah a štruktúru navrhovaných opatrení sú niektoré opatrenia konzultované aj so samotnou VšZP, a to najmä z pohľadu ich reálnej aplikácie a vyčíslenia finančného dosahu. K tejto problematike malo vedenie úradu s vedením VšZP pracovné stretnutie aj v pondelok (29. 7.)," uviedla. Úrad avizoval, že k opatreniam sa vyjadrí až po ich finálnom posúdení a vyhodnotení. "Termín nateraz nevieme predpokladať," dodala hovorkyňa.

archívne video

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prepracované opatrenia predložila štátna poisťovňa úradu 17. júla. Prvý návrh predstavila už začiatkom mesiaca. Úrad ich vtedy označil za nedostatočné. VšZP vtedy avizovala, že akceptuje odporúčania ÚDZS a je pripravená skorigovať opatrenia v súlade s nimi. Opatrenia majú znížiť stratu štátnej poisťovne, tá sa v roku 2024 očakávala vo výške 169 miliónov eur.

Viac o téme: Všeobecná zdravotná poisťovňaÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouOzdravné opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu