Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Podvodník sa vydával za policajta: Košická seniorka prišla o tisíce eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

KOŠICE - Podvodník, ktorý sa vydával za policajta, vylákal od dôchodkyne niekoľko tisíc eur pod zámienkou, že jej dcéra nebude stíhaná za dopravnú nehodu. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, polícia začala v prípade trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po páchateľovi pátra.

Ženu vo veku 76 rokov z okresu Košice-okolie telefonicky na pevnú linku kontaktoval neznámy muž, pričom sa predstavil ako príslušník Policajného zboru. Seniorke oznámil, že jej dcéra mala dopravnú nehodu, pri ktorej mala zraziť päťročné dieťa, ktoré je v kritickom stave v nemocnici a vypýtal si od dôchodkyne číslo mobilu, na ktorý jej vzápätí zatelefonoval.

archívne video

Podvodník pripravil 91-ročnú seniorku o 7-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Uviedol jej, že pokiaľ uhradí sumu vo výške 30.000 eur, tak nebude jej dcéra stíhaná za dopravnú nehodu. Dôchodkyňa na to zareagovala, že takú hotovosť doma nemá. Opýtal sa jej, koľko peňazí má doma a či sa vie dostaviť do Košíc. Potom dôchodkyňu inštruoval," spresnila Mésarová. Seniorka podľa pokynov podvodníka peniaze vhodila do odpadkového koša pri areáli nemocnice.

"Potom jej páchateľ uviedol, aby sa vrátila späť do svojho auta a následne sa stretnú pred jedným z košických hotelov. Po celý čas bol v telefonickom kontakte s dôchodkyňou, ktorú upozornil, aby nezložila telefón," dodala hovorkyňa s tým, že po tom, ako dôchodkyňa prišla na dohodnuté miesto, páchateľ hovor ukončil a viac sa neozval.

 

🚨POZOR NA PODVODNÍKOV🚨 👉Polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch prostredníctvom zneužívania...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Tuesday, July 30, 2024

Túto nekalú praktiku podvodníka oznámila polícii dcéra poškodenej ženy, s ktorou sa seniorka neskôr skontaktovala, a ktorá jej potvrdila, že ide o podvod. Polícia upozorňuje občanov, najmä seniorov, aby boli pri komunikácii s cudzími osobami opatrní, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré by ich mohli telefonicky alebo osobne kontaktovať a žiadať o peniaze a cennosti, či ponúkať pomoc.

Viac o téme: PodvodDôchodkyňaPodvodníkKošicePeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu