Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Polícia riešila ďalšie prípady v Chorvátsku: Bitka na pláži, autonehoda, ale aj podozrivé ubytovanie!

Polícia pomohla v obľúbenej dovolenkovej destinácii ďalším Slovákom
Polícia pomohla v obľúbenej dovolenkovej destinácii ďalším Slovákom (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

ZÁHREB - Polícia SR sa na sociálnej sieti pochválila ďalšími úspešne zvládnutými prípadmi, keď naši Slováci za hranicami potrebovali rýchlu pomoc. Od fyzického útoku na pláži až po ubytovanie, ktoré nezodpovedalo fotografiám a od skutočnosti bolo na míle vzdialené.

Slovenských policajtov v jednom z prípadov kontaktoval muž dovolenkujúci v obci Selce, ktorý poprosil políciu o pomoc pri zdravotných problémoch jeho dcéry. Tá mala niekoľkokrát zvracať počas dňa a z obavy o jej zdravie sa obrátil na políciu, aby mu poskytli najbližšie zdravotnícke zariadenie, kde by dcéru mohli vyšetriť. Turistickú ambulanciu v meste Crikvenica polícia vopred kontaktovala a informovala muža, že sa do ambulancie môžu dostaviť. O hodinu na to dostali príslušníci polície už len ďakovnú SMS.

Tk strany PS, SaS, KDH: Nečinnosť ministerky Dolinkovej ohrozuje životy ľudí. (Zdroj: Facebook/Ramon Leško)

Ďalším prípadom bola autonehoda pri Plitvických jazerách, pri ktorej do Slovákov narazil Chorvát, ktorý nestihol dobrzdiť. Nehodu mala zdokumentovať aj hliadka miestnej polície, a napriek tomu, že chorvátsky vodič sľúbil, že nehodu nahlási do svojej poisťovne a odovzdal svoje telefónne číslo, dovolať sa mu už nevedeli. Polícia SR preto pomocou informačného systému a kolegov  v Crikvenici muža vypátrala, a so súhlasom chorvátskej polície poskytli informácie Slovákom.

Príslušníci policajnej hliadky mali v Chorvátsku riešiť aj fyzický útok na pláži a tlmočenie pri vyšetrovaní incidentu, no pomohli aj s prípadom ubytovania, ktoré v skutočnosti nezodpovedalo fotografiám zverejnením na obľúbenej platforme. V tomto prípade bol Slovák poučený a informovaný o možnostiach a ďalšom postupe.

Viac o téme: PomocChorvátskoPolícia SRDovolenkujúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu