Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Okresný súd v Prešove zamietol návrh na obnovu konania v prípade vražy Petra Klešča

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Okresný súd (OS) v Prešove v pondelok zamietol návrh na povolenie obnovy konania v prípade vraždy Petra Klešča, o ktoré požiadal Slavomír Surový. Súd poslal bývalého Černákovho šoféra v roku 2011 na 15 rokov do väzenia. V roku 2022 ho podmienečne prepustili, trvá však na svojej nevine. Rozhodnutie OS Prešov nie je právoplatné.

"Súd na dnešnom verejnom zasadnutí návrh odsúdeného na povolenie obnovy konania v právoplatne skončenej trestnej veci vedenej OS Prešov, v ktorom bol rozsudkom Krajského súdu v Prešove zo dňa 13. apríla 2011 uznaný za vinného (v druhom bode obžaloby) z trestného činu vraždy formou spolupáchateľstva sčasti dokonaný, sčasti v štádiu pokusu a trestného činu porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva, za čo mu bol uložený úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 15 rokov, zamietol, pretože neboli zistené podmienky na povolenie obnovy konania v zmysle paragrafu 394 Trestného poriadku," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

archívne video

V ČR zadržali muža podozrivého z vraždy Slováka vo viedenskom hoteli (Zdroj: Policie ČR)

Surový bol jedným z obžalovaných v prípade vraždy Klešča. Podľa obžaloby páchatelia mali na pokyn inej osoby usmrtiť brata Róberta Holuba. Útočníci 2. októbra 1997 vtrhli do bytu na Kustrovej ulici v Košiciach a spustili streľbu, pri ktorej náhodne zastrelili Klešča. Holubovmu bratovi sa však podarilo z bytu utiecť. Súd Surového v roku 2011 uznal za vinného a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 15 rokov.

Viac o téme: VraždaPeter KleščaOkresný súd v Prešove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu