Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Veľká novinka! Spúšťa sa nový systém v záchrannej zdravotnej službe, o čo ide?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Diana Semanová)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa od augusta spúšťa nový systém v záchrannej zdravotnej službe, tzv. rendez-vous (RV). Nový typ ambulancií bude od daného dátumu v prevádzke u troch poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby v rámci Slovenska. Informovali z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

 

Štart ambulancí RV (Rendez - vous) Po dlhých mesiacoch odbornej, precíznej prípravy a v spolupráci troch poskytovateľov...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Sunday, July 28, 2024

"Do projektu sa zapojí Záchranná služba Košice s RV Košice, Záchranná zdravotná služba Bratislava s RV Žilina a spoločnosť RZP s posádkou RV v Trenčíne, ktoré na to získali od ministerstva zdravotníctva aj právoplatné rozhodnutia. Súčasne na spoločných stretnutiach garantovali materiálnu, technickú aj personálnu pripravenosť," priblížili.

archívne video

Otvorenie zrekonštruovanej Kliniky detskej neurológie NÚDCH (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

O novom systéme v záchrannej zdravotnej službe hovorila už vlaňajšia novela o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. "Som úprimne rád, že presne po roku môžem za OS ZZS SR s radosťou oznámiť, že po dlhých mesiacoch odbornej a precíznej prípravy od 1. augusta spúšťame testovaciu prevádzku tohto systému," dodal riaditeľ operačného strediska Osama Al-Khaldi. Nový typ sanitiek ocenila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

"Verím, že takéto ambulancie, ktoré sa osvedčili aj v iných európskych krajinách, sa po testovacej prevádzke objavia vo viacerých regiónoch Slovenska," skonštatovala. Ambulancia rýchlej lekárskej pomoci v stretávacom režime (RV) má zabezpečiť rýchlejšie poskytnutie odbornej zdravotnej starostlivosti. Ide o osobné motorové vozidlo s lekárom a s materiálno-technickým vybavením podobným ambulancii rýchlej lekárskej pomoci.

Viac o téme: ZdravotníctvoAmbulancieZáchranná zdravotná službaRendez-vous
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu