Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Deti na kúpaliskách či jazerách treba strážiť: Je potrebný dozor dospelých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Deti pri kúpaní na kúpaliskách či vodných plochách treba strážiť. Je potrebný dozor dospelej osoby. Apelovali na to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

"Deti pri pobyte vo vode a v zápale hry robia hluk. Prosím, spozornite a okamžite skontrolujte situáciu v prípade, že nastalo ticho, pretože v tomto prípade ide o neštandardnú situáciu. Dieťa sa mohlo nechtiac na dlhší čas potopiť a môže mu ísť o život," upozornila hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová.

archívne video

NAJHORŠIA dovolenka slovenskej Miss: Sama uväznená v hoteli a potom... Fúúúú! (Zdroj: Tomáš )

Odborníci zároveň rodičom pripomenuli dôležitosť sprchovania pred a po kúpaní. "Do troch rokov dieťaťa je potrebné mať v bazénoch plavky s priliehavou gumičkou okolo bruška a stehien - kúpanie nahých detí nie je z hygienických dôvodov vhodné," poznamenali.

Deti treba podľa ich slov upozorňovať na zákaz pitia vody z bazéna a používanie toalety. "U detí špeciálne dbajte na hygienu rúk, najmä tie najmenšie si ich vkladajú do úst, čím sa ľahšie šíri infekcia," dodali. Zároveň apelovali na to, aby do vody nevstupovali tie, ktoré sa necítia byť v dobrom zdravotnom stave alebo majú porušenú pokožku.

Viac o téme: DetiDozorKúpaliskoJazeroÚrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu