Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Na Slovensku treba aj v stredu počítať s búrkami a vysokými teplotami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensku budú aj v stredu (17. 7.) platiť výstrahy pred búrkami a vysokými teplotami. Druhý stupeň výstrah pred horúčavami je od 12.00 h vydaný pre okresy Komárno, Nové Zámky a Dunajská Streda, prvostupňová výstraha je vydaná najmä na juhu a západe. S búrkami treba počítať na väčšine Slovenska, výnimkou je západné Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Prvý stupeň výstrah pred vysokými teplotami meteorológovia vydali v celom Bratislavskom kraji, tiež vo väčšine okresov Trnavského a Banskobystrického kraja. Rovnako v okresoch Šaľa, Zlaté Moravce, Topoľčany, Nitra, Levice, Michalovce, Sobrance, Trebišov, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Partizánske. Teploty sa tam môžu vyšplhať na 34 stupňov Celzia. V okresoch Komárno, Nové Zámky a Dunajská Streda môže teplota dosiahnuť až 35 stupňov Celzia.

video

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili mimoriadnu situáciu, búrka napáchala škody (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Výstrahy pred búrkami platia v stredu rovnako od 12.00 h v celom Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Vydané sú aj v okresoch Prievidza a Levice.

SHMÚ vydal i hydrologické výstrahy prvého stupňa pred povodňami. Tie aktuálne platia v okresoch Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár a Levice. Tiež v okresoch Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Banská Štiavnica.

Viac o téme: PočasieBúrkyVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu