Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Zosuv pôdy v Nepále zapríčinil nehodu dvoch autobusov: Záchranári našli prvú obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Káthmandu 13. júla (TASR) - Záchranári v Nepále našli v sobotu prvé telo po tom, čo v piatok po silných monzúnových dažďoch došlo k zosuvu pôdy, ktorý strhol dva autobusy z diaľnice do rieky. Po nehode bolo nezvestných približne 50 osôb.

Záchranné tímy v sobotu prehľadávali horskú rieku a okolité oblasti a pátrali po približne 50 nezvestných osobách z autobusov, uviedol zástupca miestnych úradov, čím upravil predchádzajúce informácie, ktoré uvádzali 66 nezvestných ľudí. Trom ľuďom sa podarilo z autobusov uniknúť a ošetrili ich v neďalekej nemocnici.K nehode došlo v piatok ráno na diaľnici spájajúcej hlavné mesto s južnými časťami krajiny, asi 120 kilometrov západne od Káthmandu. Autobusy sa pravdepodobne potopili a strhol ich prúd rieky Trišúlí, píše AP.Pri samostatnej nehode na tej istej ceste zahynul vodič autobusu, ktorý zasiahol balvan. Vodič zomrel počas ošetrovania v nemocnici.

Smrteľné nehody sú podľa AFP v hornatej himalájskej krajine časté pre zlú konštrukciu ciest, zlý technický stav vozidiel a bezohľadnú jazdu. Na základe vládnych údajov prišlo na nepálskych cestách za 12 mesiacov do apríla tohto roka o život takmer 2400 ľudí.

Monzúnové obdobie prináša do Nepálu od júna do septembra silné dažde, ktoré tam často spôsobujú zosuvy pôdy. Podľa údajov polície od začiatku monzúnov v júni zabili záplavy, zosuvy pôdy a zásahy bleskom v celej krajine 88 ľudí.

Viac o téme: ObeťZosuv pôdyAutobusyNepál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu