Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Opitý mladík sa topil v Zemplínskej Šírave: Pomáhala mu polícia a náhodný okoloidúci

Policajti zachránili mladíka na Zemplínskej Šírave
Policajti zachránili mladíka na Zemplínskej Šírave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

VINNÉ - Opitý mladík sa topil v Zemplínskej Šírave, pomohli mu policajti s náhodným okoloidúcim. O prípade, ktorý sa stal v sobotu ráno, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti.

Mladého muža dvojica policajtov počas hliadkovania spozorovala neďaleko zaparkovaného služobného motorového člna na okraji móla s nohami vo vode. "O niekoľko minút im však zrak opäť padol na rovnaké miesto, avšak osobe, ktorá tam predtým sedela, už niekto iný podával veslo a ona vo vode kričala o pomoc," uviedla polícia. Policajti sa rozbehli k topiacemu, ktorý sa však od móla vzďaľoval. Jeden z policajtov spolu s náhodným okoloidúcim následne skočili do vody a 20-ročného muža z nej vytiahli.

archívne video

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

"Na brehu si mladíka, ktorý mal v organizme viac ako dve promile alkoholu, do svojej opatery prevzala posádka rýchlej zdravotnej pomoci a previezla ho na ošetrenie do nemocnice. Nebyť rýchlej a pohotovej reakcie našich kolegov i náhodného okoloidúceho, mohlo byť dopoludnie na Zemplínskej Šírave tragické," skonštatovala polícia.

V tejto súvislosti upozorňuje, že kombinácia alkoholu, horúčav a kúpania môže byť nebezpečná. Vyzýva tiež ľudí, aby zbytočne neriskovali a nepreceňovali svoje sily.

 

 

aan gra

 

Viac o téme: AlkoholPolícia Zemplínska Šírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu