Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Prehovoril svedok, ktorého zavalil na Pohode stan! Všetko tam lietalo, začali padať veľké konštrukcie a potom...

Na festivale Pohoda počas búrky spadol veľký stan. Zobraziť galériu (2)
Na festivale Pohoda počas búrky spadol veľký stan. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahli včera večer na niektorých miestach silné a intenzívne búrky. Tie spôsobili pád jedného zo stanov. Najmenej 12 ľudí sa dôsledkom toho zranilo. Nám sa podarilo získať očité svedectvo jedného z účastníkov, čo sa dialo v stane hrôzy?

Hrôzostrašné chvíle zažili včera večer účastníci festivalu Pohoda. V Trenčíne začali vyčíňať silné a intenzívne búrky, ktoré spôsobili množstvo škody. Vyčíňaniu počasia sa nevyhol ani festival, kde krátko po 20:00 hodine spadol jeden zo stanov a zavalil ľudí, ktorí sa v ňom nachádzali.

Následky búrky po zrušenom festivale Pohoda (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Na miesto okamžite smerovali všetky záchranné zložky, ktoré pomáhali zraneným sa zo stanu dostať preč. "Ošetrili 13 prevažne ľahko zranených osôb (vo veku 19 - 49 rokov, z toho boli dvaja cudzinci) a následne 12 z nich transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy, pomliaždeniny horných a dolných končatín. Dve ženy (20r. a 24 r.) utrpeli zlomeniny driekovej chrbtice a panvy," informovala o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby.

Prehovoril očitý svedok

O chvíľach hrôzy, ktoré v padajúcom stane ľudia zažívali prehovoril očitý svedok. Ten sa mal v stane nachádzať v momente, keď sa zrútil na ľudí zavalil. "Bol som tam ako to padlo. Najprv utrhlo bočné trubky a laná, to tam lietalo. Potom začali padať veľké nosné konštrukcie stanu a celý stan sa zrútil smerom na stánok. Potom ma zavalil stan, ale podarilo sa mi dostať sa von. Hrozné čosi...," opísal účastník festivalu momenty hrôzy.

Na festivale Pohoda počas búrky spadol veľký stan.
Zobraziť galériu (2)
Na festivale Pohoda počas búrky spadol veľký stan.  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Organizátori festival Pohoda predčasne ukončili. Stanové mestečko treba opustiť do soboty 12.00 h. Festivalové parkovisko a karavan parking je otvorené do 16.00 h. Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb.

Viac o téme: KonštrukciaStanPohodaFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu