Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Silné búrky lámali stromy: Stále platia výstrahy! Skomplikovali železničnú dopravu i dodávky elektriny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Časť Slovenska zasiahli v piatok večer silné búrky. Hlásené sú zaplavené cesty, popadané stromy, prerušená je železničná doprava na viacerých úsekoch. Problémy sú aj s dodávkami elektriny.

V Nitre boli v dôsledku prívalových zrážok zaplavené viaceré cesty. Popadané stromy hlásila Zelená vlna STVR najmä na území Trnavského, Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja. Železničná doprava bola prerušená napríklad v okolí Trnavy, Nitry, Hlohovca, Sládkovičova či Komárna. Viaceré obce najmä západného Slovenska hlásia výpadky elektrickej energie. Na festivale Pohoda spadol počas intenzívnej búrky veľký stan, zasahujú tam záchranné zložky. Informácie zatiaľ hovoria o niekoľko ľahko zranených.

archívne video

Intenzívne búrky v Tatrách si vyberajú svoju daň: Horskí záchranári upozorňujú na zvýšené hladiny vodných tokov (Zdroj: HZS)

Na časti územia SR platia stále výstrahy pred búrkami i možnými povodňami

Na časti územia Slovenska platia naďalej výstrahy prvého alebo druhého stupňa pred búrkami a možnými prívalovými povodňami. Týkajú sa najmä severných oblastí krajiny. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Druhostupňová výstraha pred búrkami platí v celom Žilinskom kraji a v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ilava, Považská Bystrica a Púchov. Búrky tu môžu byť podľa meteorológov sprevádzané krúpami, prudkým lejakom s intenzitou do 50 milimetrov počas 30 minút a nárazmi vetra do 110 kilometrov za hodinu. Najnižší stupeň výstrahy pred búrkami vydal SHMÚ pre okresy Prievidza, Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa.

Silné búrky lámali stromy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Druhý stupeň výstrahy pred rizikom prívalovej povodne platí v oblastiach Bytče, severnej časti Žilinského okresu či povodia Rajčanky. Vo zvyšných oblastiach najmä severného Slovenska platia hydrologické výstrahy najnižšieho stupňa.

Viac o téme: DopravaStromySituáciaElektrinaPočasieBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu