Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

V týchto okresoch platí výstraha pred povodňami: Večer sa môže vyskytnúť dážď aj krúpy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pre okresy Poprad a Kežmarok platí do 17.00 h výstraha prvého stupňa pred povodňami. Vydal ich Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý o tom informoval na svojom webe.

archívne video

Povodeň zasiahla obec Svidník (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," uviedli meteorológovia.

V týchto okresoch platí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na západe a severozápade Slovenska hrozí večer silný vietor, krúpy a dážď

Vo večerných hodinách hrozí najmä na západnom a severozápadnom Slovensku silný nárazový vietor, lokálne sa vyskytnú aj krúpy a prívalový dážď. Počasie je ovplyvnené rozsiahlym búrkovým systémom, ktorý sa sformoval na západe od našich hraníc. Ten postupuje ďalej na severovýchod. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to poukázal na sociálnej sieti. Izolované búrky sa môžu podľa meteorológov vyskytnúť aj pred týmto búrkovým systémom.

V týchto okresoch platí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Na celom západnom Slovensku platia výstrahy druhého stupňa pred búrkami

Výstrahy druhého stupňa pred búrkami platia v celom Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Okrem toho sú v platnosti aj vo väčšine okresov Banskobystrického kraja a v okresoch Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca a Žilina. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. Pre okresy Revúca, Rimavská Sobota, Kežmarok, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Turčianske Teplice a Tvrdošín platí výstraha prvého stupňa pred búrkami. Výstrahy platia až do noci.

Viac o téme: PovodeňPočasieVietorDážďBúrkyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu