Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Takáč avizuje možnú zmenu ústavy! Podľa Stohlovej sa neriešia skutočné problémy

(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel)

BRATISLAVA- O návrhoch na prípadnú zmenu Ústavy SR sa môže prvýkrát rozprávať v septembri. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol minister pôdohospodárstva a podpredseda Smeru-SD Richard Takáč. Možnosť zmeny Ústavy SR spomenul nedávno premiér Robert Fico (Smer-SD) ako hrádzu voči progresívnym a liberálnym ideológiám. Poslankyňa Národnej rady SR Tamara Stohlová (PS) to označila za zástupný problém.

Fico podľa Takáča pomenoval vo svojom prejave na bratislavskom Devíne reálny stav a problémy v spoločnosti. "Aj na základe toho vyjadrenia chceme určité hodnoty, ktoré patria do spoločnosti, ktorú zastupujeme aj my v Smere-SD, zakotviť aj do ústavy. Hodnoty ako je manželstvo muža a ženy a veci s tým spojené," priblížil.

archívne video

Koaličné OĽaNO na čele s Matovičom je rado, že schválili zmenu ústavy a zakotvenie volebného systému (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Takáč nevylúčil rozhovory s KDH

Rokovania podľa Takáča ešte neprebehli. Nevylučuje rozhovory s opozičným KDH. "Pokiaľ budú na stole takéto návrhy, určite budeme rokovať aj s KDH," dodal. O návrhoch na zmeny sa dá podľa neho prvýkrát rozprávať až v septembri, keďže aj parlament má prázdniny. Stohlová považuje "hrádzu voči progresivizmu" za zástupný problém a odvádzanie pozornosti od toho, že sa neriešia skutočné problémy ľudí.

archívne video

Vláda otvára dvere zločincom, ktorí ničia slovenskú prírodu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere-SD k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude. Dodal tiež, že rezorty intenzívne pracujú na ďalších legislatívnych krokoch. Verí, že na jeseň sa predloží lex atentát 2 a možno aj lex atentát 3.

Žiadna vízia prípravy na klimatické zmeny

Minister odmietol, že by sa šli rušiť národné parky. Poslankyňa sa obáva, že dôjde k ich zmenšovaniu alebo znižovaniu ich ochrany. Takáčov rezort ide urobiť všetko preto, aby sa v rámci urýchlenej výsadby lesných porastov zakrývali plochy, ktoré nie sú zarastené, aby bolo dostatok stromov. Koalícia nemá podľa Stohlovej žiadnu víziu prípravy na klimatické zmeny.

Viac o téme: Ústava SRZmenaRichard TakáčTamara Stohlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu