Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

V ďalšom okrese vyhlásili MIMORIADNU situáciu pre nežiaduci výskyt medveďa

(Zdroj: Getty Images)

ČADCA - Okresný úrad (OÚ) v Čadci vyhlásil mimoriadnu situáciu v niektorých obciach Čadčianskeho okresu pre nežiaduci výskyt medveďa. Vyhlásenie mimoriadnej situácie podpísal prednosta OÚ v Čadci Peter Rusnák s platnosťou od 11. júla o 15.00 h.

"Z dôvodu zvýšeného nežiaduceho výskytu medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, zmien ich správania a straty plachosti pred ľuďmi vzniklo vysoké riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd na úrode, hospodárskych zvieratách alebo závažných škôd na majetku," zdôvodnil Rusnák vyhlásenie mimoriadnej situácie.

archívne video

Remišová a Šipoš o situácii s Veronika Remišová a Michal Šipoš o situácii s medveďmi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ako vyplýva zo zverejneného oznámenia, mimoriadna situácia platí v obciach Klokočov, Klubina, Oščadnica, Nová Bystrica, Radôstka, Stará Bystrica a Zborov nad Bystricou. "Počas obdobia ohrozenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia, činnosti nevyhnutné na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti a opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku vykonávaním záchranných prác," uvádza sa v dokumente.

Viac o téme: MedveďMimoriadna situáciaČadca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu