Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

MIMORIADNA situácia v okrese Martin: Dôvodom sú medvede! Stratili plachosť, pre ľudí sú rizikom

(Zdroj: Getty Images)

MARTIN - Okresný úrad v Martine vyhlásil od 10. júla mimoriadnu situáciu v niektorých obciach Martinského okresu pre nežiaduci výskyt medveďa. Stalo sa tak len necelé dva týždne po celoplošnom zrušení mimoriadnej situácie v Žilinskom samosprávnom kraji z dôvodov legislatívnych zmien v zákone o civilnej ochrane obyvateľstva.

"Z dôvodu zvýšeného nežiaduceho výskytu medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí a v ich bezprostrednom okolí, zmien ich správania a straty plachosti pred ľuďmi vzniklo vysoké riziko ohrozenia života, zdravia alebo vzniku škôd na úrode, hospodárskych zvieratách alebo závažných škôd na majetku," zdôvodnil prednosta Okresného úradu v Martine Miroslav Kovalčík vyhlásenie mimoriadnej situácie.

archívne video

Remišová a Šipoš o situácii s Veronika Remišová a Michal Šipoš o situácii s medveďmi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ako vyplýva zo zverejneného oznámenia, mimoriadna situácia platí v obciach Belá-Dulice, Blatnica, Ďanová, Folkušová, Kláštor pod Znievom, Lipovec, Necpaly, Nolčovo, Podhradie, Sklabinský Podzámok, Sučany, Turčianske Jaseno, Turčianske Kľačany, Turčianska Štiavnička, Vrícko a v meste Vrútky.

Viac o téme: MedveďMimoriadna situáciaMartin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu