Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Vo viacerých okresoch platia výstrahy pred horúčavami: Tu hrozia aj búrky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch, najmä na juhu Slovenska, platia vo štvrtok poobede výstrahy pred vysokými teplotami. Miestami sa môže teplota vyšplhať až na 37 stupňov Celzia. Od rána tiež vo väčšine krajov hrozia búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

S búrkami treba od rána počítať v celom Banskobystrickom a Žilinskom kraji, tiež vo väčšine Trenčianskeho. Prvostupňová výstraha je vydaná aj pre okresy Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Levice, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa.

archívne video

Teplé počasie a západ slnka vohnalo do ulíc množstvo turistov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami platí od 13.00 h vo väčšine Košického kraja a v okresoch Krupina, Lučenec, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky a Dunajská Streda. Rovnako v okresoch Humenné a Vranov nad Topľou. Teploty sa tu môžu vyšplhať na 35 až 37 stupňov Celzia.

Prvostupňová výstraha je vydaná od 13.00 h vo väčšine Prešovského a Bratislavského kraja, ako aj v okresoch Banská Štiavnica, Detva, Poltár, Zvolen, Žarnovica, Gelnica, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Šaľa, Galanta, Hlohovec, Piešťany a Trnava. Tu môže maximálna teplota vzduchu dosiahnuť až 34 stupňov Celzia. Výstrahy pred teplom platia do 18.00 h.

Viac o téme: PočasieHorúčavyBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu