Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Voda brala všetko, čo jej prišlo do cesty: Obec Mníšek sa spamätáva z brutálnej búrky! Na svete je zbierka

Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom Zobraziť galériu (6)
Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom (Zdroj: mnisek.sk)

GELNICA - Zničená cesta, popadané stromy a výrazné materiálne škody na majetku obyvateľov. Slovenskom sa v pondelok prehnali veľmi silné burky, ktoré najviac zasiahli okolie Gelnice. Z fotografií po spúšti v obci Mníšek nad Hnilcom, museli pre prívalovú povodeň vyhlásiť mimoriadnu situáciu, je zrejme, že z tejto udalosti sa budú ešte dlho spamätávať.

V obci Mníšek nad Hnilcom sa od pondelka pasujú s enormnými škodami spôsobenými nárazovým, silným dažďom, ktorý spôsobil prívalové vody a mal za následok mnohé, zatiaľ nevyčísliteľné škody. Na portáli Ľudia Ľuďom už pri tejto príležitosti vytvorili zbierku, ktorej cieľom je zmierniť enormné škody, ktoré prívalová povodeň spôsobila.

„Povodeň spôsobila v obci nesmierne škody, miestna komunikácia zostala úplne zničená. V zasiahnutej časti sú zničené aj všetky priepusty k rodinným domom. Dobrovoľní hasiči v plnom nasadení odčerpávajú vodu a vynášajú blato z dvorov a pivníc - v niektorých prípadoch aj z obytných priestorov. Došlo i k poškodeniu strechy jedného z rodinných domov, či prerušeniu dodávky elektriky,“ píše sa k uvedenej zbierke.

Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom
Zobraziť galériu (6)
Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom  (Zdroj: mnisek.sk)

So všetkými potrebnými úkonmi neúnavne pomáhali a pomáhajú dobrovoľní hasiči, ktorí až do neskorých nočných hodín boli nápomocní pri čistení ciest, dvorov rodinných domov, vyťahovania vody zo suverénom a odstraňovaní prekážok. „Taktiež došlo k podmytiu železničnej trate a odtrhnutiu plynovej prípojky,“ informovali na sociálnej sieti.

Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom
Zobraziť galériu (6)
Následky silnej búrky v obci Mníšek nad Hnilcom  (Zdroj: mnisek.sk)

„Organizácia Ľudia ľuďom sa nám ponúkla s pomocou vytvorenia zbierky, za čo sme im vďační. Peniaze, ak sa nejaké vyzbierajú, poslúžia hlavne na opravu, resp. výstavbu nových priepustov pred domami, pretože tie poistené nie sú,“ uviedol pre Topky starosta obce Ľudovít Kujnisch.

Viac o téme: PovodeňZbierkaŠkodyBúrkaMníšek nad Hnilcom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu