Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

ZOO v Orechovej Potôni SMÚTI: Zomrela ich kráľovná... Z operácie sa NEPREBRALA!

Malkia Park prišiel o svoju kráľovnú.
Malkia Park prišiel o svoju kráľovnú. (Zdroj: Instagram/Malkia Park)

ORECHOVÁ POTÔŇ - Záchranná stanica mačkovitých šeliem a zoologická záhrada v Orechovej Potôni prežíva obrovský smútok. V pondelok totiž zomrela ich hviezda, levica Malkia. Tú trápili zdravotné problémy, ktoré si vyžadovali zákrok. Z operácie sa však už neprebrala!

Priaznivci záchrannej stanice mačkovitých šeliem Malkia Park sa v pondelok modlili za kráľovnú zoologickej záhrady, levicu Malkiu. Tú totiž náhle skolili nepríjemné zdravotné problémy, ktoré si vyžadovali okamžitý zákrok. „Nedávno oslávila 11. narodeniny a dnes sa musí podrobiť zákroku. Myslite na ňu,a by všetko zvládla a rýchlo sa zotavila,“ informovali chovatelia. 

Už o pár hodín však mali zlé správy - Malkia zomrela. „Veľký smútok nastal v Malkia Parku. Žiaľ včera, 8. júla 2024 vo večerných hodinách, sa nepodarilo zvrátiť nepriaznivý stav u našej kráľovnej, levici Malkie. Veterinári vynaložili maximálne úsilia a spravili všetko preto, aby zákrok úspešný bol. Žiaľ, nie vždy zákrok dopadne podľa predpokladov a očakávaní, tak ako to bolo včera,“ uviedla záchranná stanica. 

Levica mala akútny zápal maternice a ak by nepodstúpila operáciu, zomrela by na otravu krvi. Po zákroku sa však už nezobudila. „Počkáme ešte na oficiálne výsledky z odberov krvi a moču, ako aj vyjadrenie od nášho veterinára,“ uvádza sa v príspevku na sociálnej sieti Instagram. 

„Smrť je súčasť života. Dali sme ti život a veľa lásky Malkia. Navždy nám zostaneš v našich srdciach a spomienkach. Tvoje meno nesie názov nášho parku a teraz aj ZOO. Si symbolom záchrany a nádeje. Ďakujem ti za všetko, čo si ma naučila,“ vyjadrila sa zakladateľka záchrannej stanice Klaudia Kollár. 

Viac o téme: LevicaOperáciaMalkia Park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu