Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Okresný úrad odvolal zákaz vstupu do lesa v okrese Zlaté Moravce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Zlaté Moravce 4. júla (TASR) - Okresný úrad Nitra odvolal zákaz využívania lesov verejnosťou vo viacerých lokalitách v okrese Zlaté Moravce. Dôvodom je zlepšenie aktuálnej nákazovej situácie afrického moru ošípaných u diviačej zveri, potvrdil Pavol Slamka z pozemkového a lesného odboru.

Zákaz využívania lesov verejnosťou platil od 25. marca v poľovných revíroch Breziny, Čelár a Veľká zvernica. Poľovné revíry sa nachádzajú v katastrálnych územiach obcí Hosťovce, Lovce, Žikava, Topoľčianky, Jedľové Kostoľany, Hostie a časť obce Hostie Panský diel v okrese Zlaté Moravce.

archívne video

Lesníci a ochranári hľadali odpoveď na otázku, ako sa správne starať o lesy (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

Okresný úrad zároveň zrušil aj zákaz vstupu do lesov v katastrálnom území obce Tekovské Nemce v lokalitách Rozkovická dolina, Bukovská dolina, Pánova dolina, Rybníčky a Orieškovo, v lokalite Maziská v katastrálnom území obce Opatovce a v lokalite Liešňa v katastrálnom území obce Obyce.

Okresný úrad upozorňuje občanov, aby v prípade nájdenia uhynutej diviačej zveri alebo v prípade spozorovania diviačej zveri so zmeneným správaním sa k nej nepribližovali a v žiadnom prípade sa jej nedotýkali. Zároveň vyzýva občanov, aby poskytli súčinnosť pri čo najrýchlejšej lokalizácii nálezu. Informácie môžu nahlásiť na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Nitra alebo priamo užívateľovi poľovného revíru.

Viac o téme: VstupLesyZlaté MoravceOkresný úradZákaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu