Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Dopravno-preventívna akcia preverí vodičov z poskytovania prvej pomoci

Nové farby polície a nové policajné autá
Nové farby polície a nové policajné autá (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOŠICE - Celokrajská dopravno-preventívna akcia za účasti policajtov a zástupcov Slovenského Červeného kríža sa na území Košického kraja uskutoční v stredu 3. 7. dopoludnia. Zameraná bude na preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci v súvislosti s cestnou premávkou. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Cieľom je upriamiť pozornosť vodičov na dôležitosť teoretických vedomostí základných postupov poskytovania prvej pomoci, ako aj praktických schopností poskytnutia takejto pomoci. Polícia poukazuje na to, že okamžitá prvá pomoc zranenej osobe môže zachrániť ľudský život alebo zmierniť následky zranenia, a tým predchádzať a eliminovať počet obetí v cestnej premávke.

archívne video

Policajná naháňačka na Kysuciach: Muž unikal policajtom (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Akcie za účasti dopravných hliadok a policajných preventistov budú v Košickom kraji prebiehať v súčinnosti so Slovenským Červeným krížom," uviedla Mésarová. Stane sa tak v Košiciach v Myslave a na Moldavskej ceste, ďalej v Dargovskom priesmyku, v Trebišove, Rožňave, Spišskej Novej Vsi a pri Zemplínskej Šírave.

Viac o téme: AkciaVodičiPolícia SČK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu