Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Počkajú si! Výsledky rokovaní o platoch policajtov budú odprezentované koncom leta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Výsledky rokovaní s ministerstvom financií o platoch policajtov budú odprezentované koncom leta. Očakávania policajných odborárov treba však podľa rezortu vnútra zreálniť. Uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.

"Napriek situácii, keď štát v rámci konsolidácie musí ušetriť 1,5 miliardy a policajní odborári prišli s požiadavkami s polmiliardovými nárokmi na štátny rozpočet, podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) išli a pôjdu rokovania dobrou cestou," uviedol hovorca. Zástupcovia bezpečnostných zložiek absolvovali rokovania s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) minulý týždeň.

archívne video

Platy porastú a s nimi aj kúpyschopnosť, bez práce je historicky najmenej ľudí, tvrdí Peter Kažimír (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Ministerstvo vnútra deklarovalo, že sa snaží o riešenia, ktoré situáciu v polícii zastabilizujú, budú motivovať pre službu v polícii a budú pamätať aj na policajtov vo výsluhe. Odborový zväz policajtov v SR vyzval minulý mesiac vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky, ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie.

Viac o téme: PlatyPolícia Ministerstva vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu