Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

OSUDNÉ priecestie smrti pri Nových Zámkoch opäť zmiatlo vodičov! Ďalší problém odhalil vodič na VIDEU

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NOVÉ ZÁMKY - Osudné priecestie pri Nových Zámkoch, na ktorom pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí, stále mätie vodičov. V nedeľu (30. 6.) totiž došlo k ďalšiemu incidentu, ktoré našťastie skončilo bez zranení. Na poruchu upozornil jeden z vodičov. Priecestie malo aktivovanú svetelno-zvukovú výstražnú signalizáciu, ale spustenú len jednu závoru.

"Aktuálne nehodové železničné priecestie, až pri príchode vlaku sa zapla signalizácia, čo bolo cca 1 minútu pred prejazdom, ale závora na našej strane ostala hore. Ľutujem, že som nezačal natáčať skôr, aby ľudia vedeli, že je to stále problémové priecestie," uviedol Jozef, ktorý poruchu zaznamenal aj na videu, ktoré zverejnil v nedeľu o 15.25 h na sociálnej sieti.

K poruche sa pre noviny.sk vyjadrila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Báhylová. Podľa jej slov nastala okolo pol štvrtej, pričom neuzatvorenie jedného rahna bolo signalizované výpravcovi a následne to hlásili údržbe. Dodala, že do odstránenia poruchy, približne hodinu, zaisťovali bezpečný prejazd vozidiel cez priecestie policajti. 

​"Bol doregulovaný zádržný mechanizmus závorového stojana .V zmysle normy je mechanická výstraha ako doplnková. Vzhľadom na to že svetelná výstraha bola v činnosti, nebola ohrozená bezpečnosť," informovala hovorkyňa ŽSR.

Tragická dopravná nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch vo štvrtok (27. 6.) krátko po 17.00 h. Pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí, zranených bolo najmenej päť ľudí. Železnice už predtým uviedli, že údržba priecestia so závorami, kde sa nehoda stala, sa vykonáva dvakrát mesačne. Posledné údržby tu pred nehodou boli vykonané 30. mája a 15. júna.

archívne video

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

 

Viac o téme: PoruchaŽelezničné priecestieZávoryNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu