Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Minister sa vrátil na miesto tragickej nehody: Štát odškodní pozostalých po obetiach vlakového nešťastia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy odškodní rodiny obetí tragického vlakového nešťastia, ku ktorému došlo vo štvrtok pri Nových Zámkoch. Štát vyplatí rodinám obetí po 50-tisíc eur. Ministerstvo už pripravilo materiál, ktorý by v stredu mala odsúhlasiť vláda SR.

„Je nám nesmierne ľúto toho, čo sa minulý štvrtok stalo. Aj keď predbežné výsledky vyšetrovania ukazujú, že išlo o zlyhanie jednotlivca a nie technický alebo systémový nedostatok, rozhodli sme sa, že pozostalých po tomto nešťastí odškodníme,“ povedal minister dopravy Jozef Ráž.

Minister už predložil tento návrh na stredajšie výjazdové rokovanie kabinetu, v ktorom sa vláda zaviaže vyplatiť najbližším rodinám finančné prostriedky v krátkom čase. Ráž sa dnes spolu s generálnym riaditeľom ŽSR Alexandrom Sakom osobne pozrel na priecestí pri Nových Zámkoch a skontroloval jeho funkčnosť.

„Môžem skonštatovať, že technicky je priecestie v poriadku, svetelná signalizácia aj rampy fungujú bez akýchkoľvek problémov. Na priecestí je vymenená jedna rampa, ktorá sa poškodila pri nehode,“ zhodnotil minister dopravy.

Priecestie v Nových Zámkoch funguje, informoval minister Ráž (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR)


Tragédia si vyžiadala sedem obetí

Tragická dopravná nehoda sa stala vo štvrtok krátko po 17.00 h na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch. Pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí a najmenej päť ďalších bolo zranených. Podľa informácie hovorkyne Železníc Slovenskej republiky Vladimíry Bahýlovej je doprava na železničnej trati medzi Novými Zámkami a Dvormi nad Žitavou obnovená v plnom rozsahu od soboty.

Minister sa vrátil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Minister Ráž v piatok uviedol, že nehoda pravdepodobne vznikla v dôsledku individuálneho zlyhania ľudského faktora. Vlak podľa predbežných informácií išiel po koľaji, ktorá bola po predošlých výdatných dažďoch vylúčená z prevádzky. Okolnosti nehody sú aj naďalej predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: OdškodnenieNové ZámkyVlakové nešťastieJozef Ráž ml.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu