Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Neuveriteľné! Ďalšie problémy na priecestí smrti! Zariadenie zmätkovalo, vodiči volali políciu

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

NOVÉ ZÁMKY – Na železničnom priecestí, kde vo štvrtok popoludní vyhaslo sedem ľudských životov, sa vyskytli ďalšie problémy. Vodiči dokonca zalarmovali políciu.

Ako uviedol portál noviny.sk, problém si všimli vodiči, ktorí na priecestí čakali. Tí upozornili políciu. Železnice problém priznali, došlo k nemu v nedeľu približne okolo 15.30 hod. Vysvetlili, že priecestie malo aktivovanú svetelno-zvukovú výstražnú signalizáciu,  ale spustenú len jednu závoru. Neuzatvorenie jedného rahna bolo signalizované výpravcovi a následne to hlásili údržbe. Do odstránenia poruchy, približne hodinu, zaisťovali bezpečný prejazd vozidiel cez priecestie policajti.

Nehoda za Novými Zámkami, smer Štúrovo: Horí vlak (Zdroj: Facebook/Katarína Molnárová Perlacosmetic)

​"Bol doregulovaný zádržný mechanizmus závorového stojana .V zmysle normy je mechanická výstraha ako doplnková. Vzhľadom na to že svetelná výstraha bola v činnosti, nebola ohrozená bezpečnosť," informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Báhylová.

Vo štvrtok popoludní krátko po 17. hodine sa na danom priecestí stala tragická dopravná nehoda. Rýchlik narazil do autobusu, rozpolil ho na dve časti. Na mieste vypukol silný požiar. V dôsledku nehody zomrelo sedem ľudí, ďalší boli zranení. Minister dopravy Jozef Ráž technické zlyhanie vylúčil. Všetko zatiaľ ukazuje na zlyhanie ľudského faktora. Daná koľaj bola v čase nehody odstavená a vlak na nej nemal čo robiť.

 

Viac o téme: PriecestieŽSRNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu