Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Horskí záchranári pomáhali slovenskej a českej turistke: Zranený členok a vážne zranenie nohy

Horskí záchranári pomáhali slovenskej a českej turistke Zobraziť galériu (3)
Horskí záchranári pomáhali slovenskej a českej turistke (Zdroj: hzs.sk)

TERCHOVÁ - Dve záchranné akcie absolvovali v sobotu (29. 6.) horskí záchranári z Malej Fatry. Pomáhali slovenskej turistke so zraneným členkom a Češke, ktorá pri Šútovskom vodopáde utrpela vážne zranenie nohy. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

archívne video

Turistka uviazla v nedostupnom teréne, noc prečkala v horách (Zdroj: hzs.sk)

Slovenská turistka si pod Generálom poranila členok. Na pomoc jej išli dvaja záchranári HZS zo Štefanovej. Zranenú ženu ošetrili a terénnym vozidlom transportovali k jej autu, odkiaľ pokračovala na lekárske vyšetrenie na vlastnú žiadosť samostatne.

Horskí záchranári pomáhali slovenskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hzs.sk)

Následne prijala HZS od kolegov z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby ďalšiu žiadosť o pomoc, tento raz z oblasti Šútovského vodopádu. Potrebovala ju 64-ročná česká turistka, ktorá si na mokrom turistickom chodníku vážne poranila nohu.

"Záchranári zranenú ženu ošetrili, zafixovali jej končatinu a poskytli medikamentóznu liečbu. Následne ženu za pomoci lanovej techniky vytiahli na chodník a transportovali k vozidlu HZS. Horskí záchranári ju previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine na ďalšie ošetrenie," informovala HZS.

Viac o téme: PomocHZSTuristkyTerchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu