Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Vo Vysokých Tatrách potrebovali pomoc horských záchranárov dve zranené české turistky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v stredu (3. 7.) dvom zraneným českým turistkám vo Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojej webovej stránke.

Pri Rázcestí pod Húpačkami po úraze dolnej končatiny 30-ročná žena nemohla ďalej pokračovať. Horskí záchranári ju po príchode vyšetrili a zranenú končatinu jej zafixovali. "Terénnou štvorkolkou HZS ju transportovali do Starého Smokovca, kde si ju prevzala do starostlivosti privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci," doplnila HZS.

 

Zásah záchranárov vo Vysokých Tatrách V poobedňajších hodinách dňa 03.07.2024 boli záchranári HZS Oblastného strediska...

Posted by Horská záchranná služba on Wednesday, July 3, 2024

V popoludňajších hodinách bola HZS požiadaná o pomoc pre 43-ročnú turistku, ktorá spadla na modrom turisticky značenom chodníku pri zostupe zo Slavkovského štítu v oblasti pod Ostrým hrebeňom a poranila si hornú končatinu.

"O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorá po medzipristátí v Starom Smokovci zobrala na palubu záchranára HZS. Po príchode na miesto bola žena vyšetrená, ošetrená a po zafixovaní zranenej končatiny letecky evakuovaná z terénu," uviedla HZS s tým, že ženu transportovali do nemocnice v Poprade.

Viac o téme: Horskí záchranáriHZSTuristky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu