Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Tropická noc na západnom Slovensku: Teploty neklesli pod 25 stupňov Celzia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na západe Slovenska zaznamenali meteorológovia extrémne teplú noc. Napríklad v Moravskom Sv. Jáne (okres Senica) neklesla teplota počas noci zo soboty (29. 6.) na nedeľu pod 25 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

archívne video

Prešovom sa prehnal silný vietor. (Zdroj: Tip čitateľa)

"Tropická noc bola na väčšine územia západného Slovenska. Lokálne aj na juhu stredného, výnimočne aj východného Slovenska," konštatuje SHMÚ.

 

Extrémne teplá noc Na západe sme prežili extrémne teplú noc. V Moravskom Sv. Jáne teplota počas noci neklesla pod 25...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, June 30, 2024

V niektorých okresoch môže byť až 36 stupňov Celzia, hrozia aj búrky

Na území Slovenska sa očakávajú v nedeľu vysoké teploty a búrky. Na západe a juhu môžu teploty dosiahnuť až 36 stupňov Celzia. V nedeľu večer a v noci môžu západné a stredné Slovensko zasiahnuť búrky. Na horách sa môže vyskytnúť silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí od 13.00 do 18.00 h pre celý Bratislavský kraj, väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja, ale aj okresy Veľký Krtíš a Krupina v Banskobystrickom kraji.

Tropická noc na západnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Očakávajú sa tam teploty do 34 stupňov Celzia. Výstraha sa netýka iba severných okresov na strednom a východnom Slovensku.Na horách môže zafúkať silný vietor. Výstraha platí v nedeľu v okresoch Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno.Na západnom a strednom Slovensku hrozia večer a v noci búrky. Spojené môžu byť s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za pol hodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Viac o téme: PočasieTeplotyMeteorológoviaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu