Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Muž, ktorý v nemocnici napadol pacienta a zdravotníkov, ide do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mestský súd Bratislava I vzal v utorok do väzby obvineného Zdeněka J., ktorý v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol pacienta a zdravotníkov. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti obvineným. Uznesenie je právoplatné, keďže procesné strany sa vzdali sťažnosti. Vyplýva to z informácií, ktoré potvrdila hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

Hovorkyňa priblížila, že v rámci prípravného konania bude okrem iného vykonané znalecké dokazovanie na účel skúmania duševného stavu obvineného a zranení poškodených. "Budú tiež analyzované kamerové záznamy zabezpečené z priestorov nemocnice," doplnila.

archívne video

Muža obvineného z pokusu o vraždu premiéra vzali do vyšetrovacej väzby (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Zdeněk J. fyzicky útočil v sobotu (22. 6.) podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko po tom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Podľa vtedajších informácií Univerzitnej nemocnice Bratislava tam fyzicky napadol iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Zdeněk J. čelí obvineniu z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe.

Viac o téme: NemocnicaPacientProkuratúraSúdyKramáreVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu