Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Hnutie Slovensko vyzýva stiahnuť z rokovania lex atentát

Hnutie Slovensko Zobraziť galériu (2)
Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Lex atentát by mala vládna koalícia stiahnuť z rokovania, zákon by mal ísť riadnym legislatívnym procesom. Tvrdí to predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš.

VIDEO Tlačová konferencia Márii Kolíkovej a Juraja Krúpu na tému: Návrhy SaS na zvýšenie bezpečnosti

Tlačová konferencia Márii Kolíkovej a Juraja Krúpu na tému: Návrhy SaS na zvýšenie bezpečnosti (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hnutiu Slovensko prekáža, že zákon rieši doživotnú rentu pre premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a tiež to, že rieši obmedzovanie práva na zhromažďovanie. Šipoš predložil v pléne Národnej rady (NR) SR aj pozmeňujúci návrh, ktorým navrhuje vypustiť takmer všetky články zákona.

Michal Šipoš
Zobraziť galériu (2)
Michal Šipoš  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslanec kritizuje, že návrh, ktorý má riešiť zlepšenie bezpečnosti, rieši bývanie a doživotný plat ústavných činiteľov. "Je zrejmé, že rozšírením nároku na ubytovanie pre ústavných činiteľov a už vôbec nie doživotnou rentou pre predsedu vlády sa bezpečnostná situácia v SR nezlepší a táto právna úprava do tohto návrhu zákona s týmto názvom nepatrí," ozrejmil Šipoš.

Kritizuje aj časť návrhu zákona, vďaka ktorej by došlo k prelomeniu telekomunikačného tajomstva, "keďže už pri podozrení zo spáchania priestupku prostredníctvom elektronickej komunikačnej služby musí podnik poskytnúť Policajnému zboru všetky údaje potrebné na zistenie a identifikáciu zdroja komunikácie". Vypustiť by sa podľa Šipoša mala aj časť zákona, ktorá sa týka zmien v Trestnom zákone. Nesúhlasí s rozširovaním skutkovej podstaty trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Viac o téme: Michal ŠipošHnutie SlovenskoLex atentát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu