Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Čurný zo SFZ sa zastal politikov z futbalu: Bola to ich práca!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Andrej Danko, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Opozícia kritizuje koaličných politikov za let vládnym špeciálom do Nemecka na futbalový zápas slovenskej reprezentácie na európskom šampionáte. Juraj Čurný, hovorca Slovenského futbalového zväzu (SFZ), reaguje, že politické reprezentovanie Slovenska na tak vrcholnom športovom podujatí typu EURO nie je "súkromná zábava politikov". Informuje o tom na sociálnej sieti, no podotkol, že ide o jeho osobný názor a nie o vyjadrenie stanoviska zväzu.

archívne video

Tk Milana Majerského z KDH o aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa jeho slov na toto podujatie chodia zo všetkých krajín hlavy štátov, zástupcovia vlády, parlamentov či iných relevantných ústredných orgánov. "Práve takéto výnimočné podujatia vytvárajú priestor na stretávanie sa na všetkých úrovniach - od tých fanúšikovských až po tie najvyššie politické úrovne," hovorí s tým, že ide aj o vyjadrenie podpory zástupcov štátu reprezentácii v danom športe a športu ako takému.

Spomína, že v roku 2016 v rámci EURO na zápas s Anglickom priletel do Saint Etienne vtedajší prezident Andrej Kiska so svojou delegáciou. "Nikto vtedy neskúmal a nerozporoval prečo, za koľko a s kým tam šiel - ani médiá ani politické strany - a tak je to správne. Na zápase sedel v zmysle diplomatického protokolu vedľa princa Williama, ktorý tam bol tiež," uviedol Čurný s tým, že takých príkladov je viac.

"Keď niekto považuje futbal resp. šport na tej najvyššej úrovni a jeho podporu za ,voľnočasovú aktivitu, resp. za súkromnú zábavu‘, tak je jasné, že vôbec nepochopil, akú obrovskú silu šport má," dodáva.

Čurný zo SFZ sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Čurný)

Ministerstvo vnútra na kritiku opozície reagovalo, že návšteva zápasu sa uskutočnila na základe oficiálneho pozvania Slovenského futbalového zväzu i Únie európskych futbalových zväzov (UEFA) pre zástupcov vlády a parlamentu. Rezort vyhlásil, že nešlo o voľnočasovú aktivitu ústavných činiteľov.

Viac o téme: EuroVládny špeciálKoalíciaJuraj Čurný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu