Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

PS neuspelo s novelou, týkajúcou sa finančných náhrad pri sanácii

Michal Šimečka
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Novela zákona o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže z dielne opozičného PS neprešla do druhého čítania. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní.

Zmena mala upraviť postup pri uplatňovaní finančnej náhrady za zvýšenie trhovej ceny nehnuteľnosti sanovanej z verejných prostriedkov pre všetkých vlastníkov pozemkov bez rozdielu. Podľa predkladateľov malo ísť o reakciu na "dlhodobý a nedoriešený problém aplikačnej praxe", a tým je neoprávnené obohacovanie sa vlastníkov nehnuteľností v súkromnom vlastníctve vo vzťahu k štátom vynaloženým verejným prostriedkom na ich sanovanie.

archívne video

PS kritizuje zrušenie Rady pre verejnú službu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Navrhovaný postup uplatňovania finančnej náhrady za zvýšenie trhovej ceny nehnuteľnosti sanovanej z verejných prostriedkov pre všetkých vlastníkov pozemkov bez rozdielu považujeme za správny a takisto v súlade so zárukami garantovanými ústavou," argumentovali predkladatelia s tým, že cieľom návrhu je vytvoriť efektívny mechanizmus, ktorým by bolo možné zabezpečiť návratnosť finančných prostriedkov za zvýšenie trhovej ceny sanovanej nehnuteľnosti.

 

 

Viac o téme: NovelaNRSRPSEnvironmentálne záťažeFinančné náhrady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu