Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

RTVS upozorňuje na zmenu frekvencií programov na satelitnej platforme

(Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - V nedeľu (16. 6.) dôjde k zmene frekvencií televíznych programov RTVS na satelitnej platforme Skylink. Dôvodom je migrácia tejto platformy z družice Astra 3B na Astra 3C. Informoval o tom PR manažér RTVS Filip Púchovský.

"Dôvodom plánovanej zmeny je postupná migrácia zo staršieho satelitného transpondéra na nový so životnosťou, ktorá umožní ďalší rozvoj satelitných služieb minimálne do konca roka 2029," priblížil Púchovský. Doplnil, že zmena bude uskutočnená automaticky bez potreby vonkajšieho zásahu na všetkých nových set-top boxoch a na všetkých set-top boxoch s označeným Skylink READY s funkciou FastScan.

Zamestnanci RTVS štrajkovali proti novému zákonu o STVR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Ostatní diváci prijímajúci televízny signál cez satelit budú mať podľa Púchovského dostatok času na preladenie na novú frekvenciu do 30. augusta. "Satelitné vysielania televíznych programových služieb RTVS bude do tohto dátumu možné naladiť na dvoch frekvenciách, pôvodnej frekvencii 11.954 megahertzov (MHz) aj novej frekvencii 12.012 MHz, pričom obe na satelitnej pozícii družice Astra 23,5 stupňa východne," uviedol.

Viac o téme: SatelitProgramyFrekvenciaRTVSSkylink
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu