Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Záchranári zverejnili súmar zásahov počas volieb: Privolaní boli k šiestim prípadom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Diana Semanová)

BRATISLAVA - Sobotňajšie (8.6.) voľby do Európskeho parlamentu mali pokojný priebeh i z pohľadu zdravotníckych záchranárov. Napriek tomu bolo potrebné niekoľko ich zásahov priamo na miestach volieb. Informuje o tom hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

"V súvislosti s konaním volieb sme vyslali ambulancie k šiestim prípadom," spresnila. Záchranári pomáhali v obci Kopernica v Banskobystrickom kraji 58-ročnému mužovi, ktorý sa sťažoval na triašku a tŕpnutie končatín. "Transportovali ho do nemocnice v Žiari nad Hronom," dodala Klimešová.

Prevoz do nemocnice si vyžiadal aj stav 65-ročnej ženy s bolesťami na hrudníku, ktorej záchranári pomáhali v Košiciach. Ambulancia RZP v Košiciach zasahovala u 78-ročného pacienta, ktorý udával, že si necíti nohy; v Žiline zasa záchranári pomáhali 66-ročnej žene s kolapsom. "Pomoc záchranárov potrebovala aj 46-ročná žena, ktorú v Dubnici nad Váhom postihol epileptický záchvat. V bratislavskej Petržalke posádka RZP ošetrila 73-ročnú ženu s úrazom hlavy," dodala Klimešová.

Viac o téme: VoľbyZáchranáriPrípadyZásahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu