Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Výzva najhľadanejšiemu mužovi Slovenska: Roman Červenka, ozvi sa!

Roman Červenka je už tri týždne na úteku. Zobraziť galériu (4)
Roman Červenka je už tri týždne na úteku. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tri týždne! Toľko času uplynulo, odkedy Roman Červenka (26), ktorý je obvinený z bankovej lúpeže, ušiel policajnej hliadke cez záchodové okno z nemocnice. Polícia z neho urobila ozbrojeného zločinca, ktorý je nebezpečný pre spoločnosť. Jeho kamaráti a príbuzní veria, že Roman nič zlé neurobil. Nový Čas hľadaného muža vyzýva, aby sa ozval redakcii. A povedal svoju časť príbehu, ktorá do mozaiky ešte chýba.

Viacerí kamaráti aj blízki považujú Romana za nevinného. Rovnaký názor má aj jeho starší brat Marián (35). "Polícia urobila z neho zločinca, akoby niekoho zavraždil. Pochybujeme, že tú banku vylúpil. Najskôr policajti povedali, že majú záznam z priemyselnej kamery, ktorý ho usvedčuje. Podľa našich informácií takýto záznam neexistuje. Roman sa nikomu z rodiny neozval. Netušíme, kde je," povedal Romanov brat, ktorý je presvedčený, že pravda vyjde najavo.

"Najskôr Romana držali na polícii 48 hodín, ale museli ho pustiť. Policajtom pasoval ako páchateľ, pretože už bol trestaný. Podľa môjho názoru nemajú proti bratovi dôkazy, že tú banku vylúpil. Už vtedy mu povedali, že sa z basy nedostane. Preto ušiel pri najbližšej možnej príležitosti, keď si po neho policajti prišli druhý raz," dodal Romanov brat.

Červenku poslal súd za lúpež do väzenia na tri roky, odsedel si dva. Je obvinený aj z lúpeže z roku 2001. "Bol vtedy nafetovaný. Išlo o jeden mobil. Poškodený neskôr uviedol, že mu mobil vlastne vypadol z ruky," dokončil Marián Červenka. Roman sa husárskym útekom zo 16. januára cez záchodové okno v nemocnici na Kramároch stal mediálne najhľadanejším Bratislavčanom. Polícia potom spustila raziu v celom meste, ktorou spôsobila chaos v doprave. Podľa vyšetrovateľa je Červenka podozrivý z januárového ozbrojeného prepadu pobočky VÚB v bratislavskej Rači, odkiaľ si mal odniesť lup 170-tisíc Sk. Polícia tvrdí, že má dôkazy - DNA a odtlačky prstov.

Výzva pre Romana

Roman, ponúkame Ti priestor na vyjadrenie sa o Tvojej vine alebo nevine, prečo si na úteku, ako plánuješ svoju budúcnosť a všetko ostatné, čo chceš povedať našim čitateľom. Odfotografuj sa mobilom s čo najaktuálnejším vydaním Nového Času. Obrázok pošli ako MMS na horúcu linku nášho denníka

0918/620 001

Napíš SMS - Tvoj vlastný pohľad na celú kauzu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu