Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Habšudová odstúpila z Rady STV

Karin Cíleková-Habšudová
Karin Cíleková-Habšudová (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Pre materské povinnosti sa Karin Cíleková-Habšudová k dnešnému dňu vzdala členstva v Rade Slovenskej televízie (STV). Listom o tom informovala predsedu a členov Rady STV.

Ako uvádza v liste, ktorý poslala aj agentúre SITA, "vo svojom živote pristupujem ku všetkému maximálne zodpovedne, mojou prioritou je moja rodina a nevidím možnosť skĺbenia práce v Rade STV s príjemnými materskými povinnosťami. Keďže zákon na takúto alternatívu nepamätá, odstupujem pred koncom svojho funkčného obdobia." Habšudová pripomína, že do rady ju navrhlo občianske združenie a vstupovala do nej s odhodlaním pomôcť zlepšeniu športového vysielania na obrazovkách STV.

Ako povedal pre agentúru SITA predseda rady Bohumír Bobocký, odstúpenie Habšudovej voľbu šéfa STV neovplyvní. Záujemcovia o tento post sa totiž majú hlásiť do 25. februára a voliť sa bude až po tom, ako ich rada všetkých vypočuje. V tom čase by už do rady mohol parlament dovoliť piatich členov za tých, ktorým sa koncom marca skončí funkčné obdobie. Rada zatiaľ nedostala žiadnu prihlášku do voľby generálneho riaditeľa STV, dodal Bobocký. Habšudová mala v rade pôsobiť do 31. marca. V tomto termíne sa v nej skončí členstvo aj Jánovi Greššovi, Lucii Jurgovej, Józsefovi Kissovi a Miroslavovi Kollárovi, ktorí si štvorročné funkčné obdobie vyžrebovali na prvom zasadnutí rady 30. marca 2004. Rada má spolu 15 členov.

Po decembrovej koaličnej rade premiér Robert Fico pre médiá uviedol, že majú záujem, aby parlament do Rady STV a Rozhlasovej rady zvolil ľudí, "ktorí budú reprezentovať naše názory." Premiér informoval, že s predsedami ĽS-HZDS a SNS sa dohodol aj na podmienkach, za akých budú strany nominovať svojich kandidátov. Na otázku, aké sú to podmienky, premiér novinárom povedal: "Sú veci, o ktorých podľa môjho názoru nie je potrebné informovať ani verejnosť, ani vás." Uviedol, že prvé mená už padli.

Počet kandidátov si strany rozdelia podľa sily, ktorú im dal volebný výsledok. Predsedovia oboch rád - Bohumír Bobocký a Vladimír Talian protestujú proti politickým nomináciám členov rád.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu