Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Jozef, ktorý dobil matku: Buď basa, alebo ukončenie stíhania!

K rodinnej tragédii došlo 27. decembra v paneláku na Karpatskej ulici v Košiciach.
K rodinnej tragédii došlo 27. decembra v paneláku na Karpatskej ulici v Košiciach. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Na infarkt zomrela Magdaléna (88) vo svojom byte na Karpatskej ulici v Košiciach. Dostala ho po tom, ako ju dobil syn Jozef (58). Ten sa v minulosti liečil z paranoidnej schizofrénie. Sudca ho vzal do väzby a znalci preskúmajú jeho zdravotný stav.

K rodinnej tragédii došlo 27. decembra. Policajti násilníka okamžite previezli na psychiatrickú kliniku v Košiciach. Tam ho vyšetrili a naordinovali mu lieky, aby bol schopný podrobiť sa výsluchu. Jozefa posledný deň v roku vypočul sudca a rozhodol o jeho vzatí do väzby. „Obvinený nepodal sťažnosť proti rozhodnutiu súdu. Včera bol eskortovaný do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

V nemocnici preskúmajú Jozefov duševný stav, na základe ktorého znalci z odboru psychiatrie vypracujú znalecký posudok. „Ak sa ukáže, že obvinený muž si svoje konanie neuvedomoval, bude jeho stíhanie zastavené,“ dodala hovorkyňa. Inak mužovi, obvinenému zo zabitia, hrozí až 12 rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu