Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Hrušovský: Rok 2007 bol pre KDH jeden z najťažších

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Pavol Hrušovský považuje rok 2007 za jeden z najťažších pre jeho stranu, ale pre budúcnosť veľmi dôležitý.

"Chcem, aby strana bola jednotná, akcie schopná, aby politika kresťanských demokratov bola pre slovenskú verejnosť zrozumiteľná, viac atraktívna, aby z nej cítili naozaj schopnosť strany riešiť každý jeden problém každého jedného občana. O to sa budem usilovať," povedal Hrušovský pre agentúru SITA.

V KDH podľa Hrušovského neexistujú dve krídla. "Žiadne dve krídla, žiadne dve frakcie. Jedna strana, jedna politika. Možno rozdielne názory na niektoré veci. Odmietam akúkoľvek diskusiu o nejednote strany, o vytváraní platforiem," vyhlásil Hrušovský. Zároveň však priznal, že v strane sa diskutuje častokrát vo veľmi napätej atmosfére. Hrušovský ponúkol KDH každému, kto chce pre politiku kresťanskej demokracie pracovať, ponúkať svoje vízie o smerovaní hnutia bez ohľadu na to, či boli alebo neboli kandidáti na volené funkcie. "Či mali iný názor ako som mal ja alebo niektorí ďalší na povolebné usporiadanie a na volebné výsledky. Toto je moje definitívne stanovisko a takto chcem stranu úspešne viesť do budúcich parlamentných volieb," zdôraznil.

Podľa Hrušovského vždy sa strana ťažšie dokáže presadiť svojou politikou, programom a záujmami, keď je v opozícii. Opozičná politika je podľa šéfa KDH behom na dlhé trate. Vyžaduje si mimoriadnu trpezlivosť. Nie unáhliť sa v niektorých rozhodnutiach. "Nieže by som bol spokojný s úrovňou preferencií, na druhej strane my nie sme stranou, ktorá by za každú cenu prispôsobovala svoju politiku len tomu, aby sme mali väčšie preferencie, aj keď je mojim záujmom vplyv strany vo verejnosti zvýšiť, tak aby popularita strany bola väčšia a aby sa prejavila aj na preferenciách," uviedol.

Podľa neho politika kresťanskej demokracie je veľmi náročná pre politikov, ale aj pre vnímanie jej pozitívneho vplyvu verejnosťou. "Chcem sa usilovať zjednodušiť naše pôsobenie v politike tak, aby naša politika bola zrozumiteľnejšia. Hlavný dôraz chcem klásť na vízie v oblasti rodinnej politiky, výchovy a vzdelávania, zdravotníctva a naše štandardné konzervatívne politiky a to je spravodlivosť, bezpečnosť a vnútro. My chceme len, aby ľudia rešpektovali prirodzený poriadok, aby sme v takomto poriadku dokázali uskutočňovať všetky naše rozhodnutia nielen stranícke, ale aj osobné," vyhlásil Hrušovský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu