Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Perinbaba nezasneží!

Hoci inverzné počasie - slnko a príjemne teplo - je najlepšie na trávenie voľných chvíľ v Tatrách, turistov tam bolo pomenej.
Hoci inverzné počasie - slnko a príjemne teplo - je najlepšie na trávenie voľných chvíľ v Tatrách, turistov tam bolo pomenej. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Deti a lyžiari ostanú smutní! Na väčšine Slovenska biele Vianoce nebudú. Dostatok prírodného snehu je prevažne iba na horách vo výške nad 1 000 metrov nad morom. Teplota však umožňuje aspoň umelé zasnežovanie a preto v niektorých strediskách sľubujú vianočnú i novoročnú lyžovacku na upravených tratiach.

Súčasné počasie má inverzný charakter. To znamená, že na horách je cez deň slnečno a na toto ročné obdobie príjemne teplo. Na Štrbskom Plese dosiahla teplota vzduchu až 10,7 °C. V kotlinách a nížinách však panuje mráz. V Oravskej Lesnej klesla teplota v piatok ráno až na -13 °C. V priebehu Vianoc by nemala nastať výraznejšia zmena počasia. Oblačno však bude aj na horách a nebude tam tak slnečno ako v minulom týždni. Nie je vylúčené ani slabé sneženie.

Po Vianociach, v druhej polovici posledného decembrového týždna, by malo byť počasie premenlivejšie ako v predchádzajúcich dňoch. Na horách sa ochladí. V nížinách sa bude vyskytovať dážď alebo dážď so snehom. Na niektorých miestach sa môže vytvárať poľadovica. Lepšie predpoklady na sneženie budú v stredných a vysokohorských polohách. Premenlivý charakter by malo mať počasie na Slovensku aj na rozhraní rokov 2007 a 2008.

Lyžovačka na horách
Velmi dobré:
Certovica 50 cm
Donovaly 40 cm
Chopok-Sever 30 - 40 cm
Tále 50 cm
Vrátna 55 cm
Štrbské Pleso 80 cm
Martinské hole 55 cm
Valcianska dolina 80 cm
Pezinská Baba 30 cm
Plejsy 50 cm
Dobré:
Rackova dolina 15 cm
Turecká 25 cm
Ždiar 60 cm
Nevyhovujúce:
Jasná 15 cm
Chopok-Juh 15 – 30 cm
Vrátna 20 cm
Kamzík–Koliba 0 cm
Hrebienok 0 cm
Jakubova lúka 0 cm
Jamy 0 cm
Lomnické sedlo 0 cm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu