Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Psychologička Ľudmila Slováčková-Priecelová: Bútľavá vŕba vrahov

Psychologička (37) píše knihu spolu so vzbúrencom z Leopoldova
Psychologička (37) píše knihu spolu so vzbúrencom z Leopoldova (Zdroj: Nový Čas)

ILAVA - Ľudmila Slováčková-Priecelová (37) sa už rok stretáva v ilavskej väznici s najťažšími zločincami. S dvoma z nich vedie každú stredu cez mreže ich ciel rozhovory o živote.

Vladimír Duda aj Dalibor Bajger sa v roku 1991 zúčastnili na leopoldovskej vzbure, pri ktorej zahynuli piati dozorcovia! O živote V. Dudu za mrežami dokonca spoločne píšu knihu!

Ľudmila Slováčková, ktorá je silne veriaca, tvrdí, že väzňom vlastne robí duchovnú službu. Pychologička priznáva, že činy, pri ktorých ublížili množstvu ľudí, sa nedajú ospravedlniť. Napriek tomu hľadá spôsob, ako im pomôcť. „Vladimír Duda ľutuje, čo spravil. Po prepustení z väzenia chce žiť normálnym životom. Za mrežami sa sám naučil až tri jazyky,“ povedala Ľ. Slováčková.

Keď sa chce k Dudovi a Bajgerovi dostať, prechádza popri celách brutálnych zabijakov. Strach vraj ale nemá. „Vždy si podáme cez mreže ruku. Tak sa aj rozprávame - cez mreže. Duda má pre mňa prichystané listy, v ktorých píše o živote vo väznici. Tie potom prepisujem a dávam im knižnú podobu,“ prezradila. „Kniha bude o Dudovom živote za mrežami, aj o vzťahoch so spoluväzňami. Miestami bude až veľmi drsná aj napriek tomu, že občas jeho slová zjemňujem,“ dodala Ľ. Slováčková. V zálohe má už ďalšiu knihu. V nej Duda opíše, ako sa odohrala leopoldovská vzbura z jeho pohľadu. Ľ. Slováčková je sama autorkou knižky básní a už píše ďalšiu. „Sú to verše o láske, viere a živote,“ prezradila žena, ktorá sa angažuje aj v protidrogových projektoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu